100% Jakości
Najniższa cena
Szybka dostawa

Orzech włoski liść – skóra, trawienie i odporność

3,50 35,90 

2 produktów sprzedanych w ciągu ostatniej 16 godzin
Szybka sprzedaż! Ponad 14 osób ma w koszyku

Liść orzecha włoskiego działa przeciwbakteryjnie, przeciwgrzybiczo i oczyszczająco. Pomaga w problemach skórnych, trawiennych i wspiera organizm w stanach zapalnych.

25 osób ogląda to teraz
  • Check Mark Wysyłka w 1 dzień roboczy
  • Check Mark Darmowa wysyłka dla zamówień powyżej 125 zł
  • Visa Card
  • MasterCard
  • Apple Pay
Gwarantowane bezpieczne i pewne płatności zapewnia PayU

Orzech włoski – liść o silnych właściwościach pielęgnujących i oczyszczających

Czym jest orzech włoski?

Orzech włoski (Juglans regia) to dobrze znane drzewo liściaste, które naturalnie występuje w Azji i Europie, a także jest powszechnie uprawiane na całym świecie. Choć jego owoce są cenione w kuchni, wartością zielarską wykazują się również liście, bogate w substancje wspomagające zdrowie i pielęgnację skóry.

Składniki aktywne liści orzecha włoskiego:

  • garbniki (ok. 10%)

  • flawonoidy i karotenoidy

  • olejek eteryczny

  • kwasy organiczne

  • sole mineralne

  • beta-karoten

  • witaminy: C, E, B1, B2, B5, K i PP

✅ Właściwości liści orzecha włoskiego według literatury:

  • działają bakteriobójczo, szczególnie wobec gronkowca i paciorkowca

  • wykazują silne działanie przeciwgrzybicze

  • obniżają poziom cukru we krwi

  • wspierają oczyszczanie krwi i ogólne wzmocnienie organizmu

  • pomocne w stanach zapalnych przewodu pokarmowego

  • wykorzystywane przy problemach skórnych: egzema, trądzik, liszaje, potliwość stóp

  • stosowane przy żylakach odbytu, krwawieniach z układu pokarmowego, skazie moczanowej

  • w medycynie chińskiej używane przy: astmie, zaparciach, osłabieniu, impotencji

  • w medycynie indyjskiej stosowane przy: reumatyzmie i chorobach płuc

☕ Sposób przygotowania:

Napar (do picia):
2 łyżeczki rozdrobnionych liści zalać 2 szklankami ciepłej wody, podgrzewać do wrzenia (nie gotować), odstawić na 5 minut i przecedzić. Pić po ½ szklanki 3–4 razy dziennie przed posiłkiem.

Napar (do użytku zewnętrznego):
1,5 łyżki liści + ½ łyżki kwiatów rumianku lub krwawnika zalać 2 szklankami wody i przygotować w taki sam sposób. Stosować do okładów, kąpieli, przemywań, irygacji czy nasiadówek .

Waga Brak danych
waga

50 gram, 250 gram, 500 gram, 1 kg, 2 kg, 5 kg